Open/Close Menu Élő beszélgetések az egyén és a világ nagy kérdéseiről, a párkapcsolat, vallás, hivatás, válság, gyász, lelki és szellemi utak tükrében.

Manapság nem gyakran tapasztaljuk, hogy az emberek teljes bizalommal fordulnának a jövő felé. Mindenhol a jövő miatti aggodalmakkal, a jövőtől való félelemmel találkozunk, sötét gondolatok övezik a kérdést, hogy vajon mit tartogat a jövő számunkra. Megjelent egy „jövő nélküli nemzedék”; olyan fiatalok, akik előtt a jövő reménytelennek mutatkozik. Hol találhatjuk, hol találhatják meg ők a jövőbe vetett reményt? Nem csalóka dolog boldog új évet kívánni az év kezdetén?

Bizony, az emberi kezek által felépített világban a létbiztonság fokozatosan szertefoszlik. Olyan ez, mintha többé nem szilárd talajon állnánk, mintha a víz időről időre egész az orrunkig emelkedne, mintha egyetlen esélyünk maradt volna: túlélni vagy megfulladni. Hogy is kívánhatunk egy orrig vízben álló embernek boldog új évet?

A földi világban gyakran nehéz boldogságra lelni. Az anyagi jólét rendszerint nem hoz boldogságot – természetesen a szegénység sem. A boldogságot a mulandó világtól messze kell megtalálnunk – egy láthatatlan világban, amelyet mi gondviselésnek nevezünk. Ebben a fogalomban egy olyan világot fedezhetünk fel, mely a szellemben előre látja, hogy mi fog történni, mielőtt az még földi valósággá válna, és gondot visel ránk, előrelátóan gondoskodik szükségleteinkről – jóllehet sokszor nagyon más módon, mint ahogy azt mi elképzeljük.

Egy dolog biztos a reánk váró jövővel kapcsolatban: egyre kevésbé tudunk majd támaszkodni egy külső létbiztonságra. Bármi is történik azonban, támaszunk lehet a hit és bizalom a szellemvilág mindenkor jelen lévő segítségében. Ezt a segítséget nem találjuk meg minden utcasarkon, nem hullik csak úgy az ölünkbe. Nyitva kell tartanunk szemünket-fülünket az utunkat keresztező emberek, az élet kínálta lehetőségek és az elénk táruló szerencsés körülmények felé. Ez folytonos éberséget igényel. De ha ez megvan, a megfelelő időben felismerjük majd, hogy sorsunkban és végzetünkben soha nem vagyunk egyedül. A sors és a végzet Ura, a gondviselés Ura mindig velünk van az úton.

Bastiaan Baan 2021. jan. 10-i bejegyzése
Forrás: https://www.thechristiancommunity.org/blog/a-new-year/

Fordította és átdolgozta: Boros Mária

© 2019 A Keresztény Közösség Egyház