Stefan Kagermeier alkotása

Nyitott kapu

A “Nyitott kapu” beszélgetésekkel új kezdeményezéseknek nyitunk teret. Beszélgetünk különböző életkérdésekről, korunk kihívásairól. Hallhatunk egyéni beszámolókat egy közösségi utazásról vagy eseményről. Aki szeretne beszámolót tartani, vagy érdeklődik egy téma iránt, az jelezze ezt az egyik papnak. Örömmel fogadunk minden kezdeményezést!

Helyhasználati lehetőség

Egyéni vagy közösségi kezdeményezések, alkalmi vagy rendszeres megbeszélés, csoportmunka céljából tereink használatára biztosítunk lehetőséget. Tereinket használhatják olyan társaink is, akiknek a tevékenysége illeszkedik közösségünk szellemiségéhez.

További információ kérhető Radics Helgától a 06 70 338 70 79-es telefonszámon vagy az info@akeresztenyközösseg.org e-mailcímen.

Szívügyem

Szeretnénk megismerni közelebbről egymást és azokat a témákat, életterületeket, amely iránt elköteleződtünk. Útjára indítottuk a közösségi körlevelünkben a “Szívügyem” című rovatot, ahova várjuk a legkülönbözőbb életterületeket bemutató írásokat, amelyek valamiért fontosak számotokra. Külön érdekes, ha az írásban feltárulnak közösségünk életével, szemléletével kapcsolatos összefüggések, tapasztalatok is.

Az írásokat Radics Helga gyűjti az info@akeresztenykozosseg.org e-mailcímen.

Otthon a kápolnában

Ha van kedved, időd a kápolnában időzni egyedül vagy másokkal, a könyvtárban olvasni, szívesen töltenél időt a szertartástérben vagy a sekrestyébe is szívesen bemennél, vagy csak szeretnéd magad otthonosabban érezni a tereinkben, akkor havonta egyszer, szombaton délután 5-7 óra között szívesen tartom nyitva az ajtókat számodra. Az időpontokról a hírlevelekben illetve a faliújságon tájékozódhatsz vagy személyesen is érdeklődhetsz nálam.

Tóth Klára 06 30 378 65 09

Önkéntesség

Örömmel tapasztaljuk, hogy évről évre egyre többen látogatják a Keresztény Közösség szertartásait, illetve érdeklődnek egyéb programjai iránt. Egyházunk működésének hátterét egyrészt személyes adományok, rendszeres hozzájárulások, másrészt a papokon kívül a közösség tagjainak, köztük a munkatársi körnek az önkéntes munkája teszi lehetővé, fenntarthatóvá. Kapcsolódni lehet a kultikus ruhák ápolásához, a gyülekezeti tér ápolásához, a ministráláshoz. Mindezekbe szívesen vezetik be a területek felelősei a jelentkezőket. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon segít, hogy méltóan megtarthassuk emberszentelő szertartásainkat és ápolhassuk a többi szentséget!

Aki szívesen kapcsolódna ebben a témában, keresse az egyes területek képviselőit telefonon, vagy az info@akeresztenykozosseg.org e-mailcímen vagy jelezze szándékát személyesen a kápolnában.

A kultikus ruhák ápolása – Dr. Jakab Tiborné Nagy Ágnes 06 20 564 4733

A gyülekezeti tér ápolása – Radics Helga 70 338 70 79 vagy Mészáros Marika 06 70 387 9795

Ministrálás – Lóránt László 06 20 994 8361 vagy Palumby Ivett 06 30 613 0201

Ministránsképzés – Tóth Klára 06 30 378 6509