Taggá válás a Keresztény Közösségben

A keresztelő által a gyermeket befogadjuk a keresztények világot átfogó közösségébe, de ezáltal még nem válik a Keresztény Közösség tagjává, ahogy a konfirmációval sem. Felnőttként, szabad döntés útján lehet taggá válni.

Aki úgy érzi, hogy vallási életének szellemi otthonára talált a Keresztény Közösségben, abban megszülethet az az elhatározás, hogy tagként is kötődjön a közösséghez és segítse a fejlődését. A pappal folytatott beszélgetések kísérik ennek az elhatározásnak az érlelődését, melyek során lehetőség van az egyéni vallási, szellemi élettel kapcsolatos kérdések megbeszélésére is. Így az érdeklődők szabad és megfontolt döntést hozhatnak a közösséghez tartozásról.

Aki a Keresztény Közösség tagjává válik, az ápolja az Evangéliumot, a Mi Atyánk imát és a hitvallást (Credo), igyekszik a hét szentség teljesítésében részt venni, és keresztény életével továbbáramoltatni a szertartások erejét a világban. A tagok egyéni képességeiken alapuló tevékenységükkel és rendszeres anyagi hozzájárulásukkal részt vesznek a közösségi élet feltételeinek megteremtésében.