Lelkészeink szívesen állnak rendelkezésre egyéni beszélgetésre bármilyen élethelyzettel, kérdéssel kapcsolatban. A lelkigondozói beszélgetésben igyekszünk minősítések és előítéletek nélkül, lélektani ismeretekkel és együttérzéssel segíteni a keresőknek, hogy megtalálják azokat a törekvéseiket, melyek következményeivel békében élhetnek szabadon, tekintettel az embertársakra és a világra is. Általában 1,5 óra alatt lehet egy lényeges kérdésben olyan fokon elmélyedni, hogy az érdeklődő abból felemelő erőt meríthet, segítő szempontokat vihet magával az önálló döntéseihez. Az időtartam egyeztetett igény szerint lehet rövidebb vagy hosszabb is.

Honoráriumként egy adományt kérünk a közösségünk részére. Az adomány mértékét mindenki szabadon határozhatja meg a beszélgetés után, az egyéni lehetőségeinek megfelelően. Időpontot és helyszínt közvetlenül a lelkészeinkkel lehet megbeszélni elérhetőségeiken keresztül.

 

“Nem szólni akarok hozzád, hanem, érinteni akarlak a szavakkal.
Mert minden szó igaz, benne a változatlan, időtlen teljesség az időben, a részben és a változóban nyilatkozik meg. Mert minden szó a csend szava, minden szó a csend törődése, minden szó a csend odaadottsága. Mert minden szó teremtés. Minden szóban a teremtő csend és a teremtett szó eggyé válik. Minden szóban a teremtő és a teremtett eggyé válik.
Ez az érintés teljessége. Minden szóban a teljesség van jelen.”

Biegelbauer Pál: Érintések