Fiatalok napjára várjuk a fiatalokat és a fiatal felnőtteket minden hónap utolsó vasárnapján.

Kedves Fiatalok és Fiatal Felnőttek!
“Pál védőbeszéde” monodrámájával
Váncsa Gábor színművész lesz a vendégünk a Nádor utcában
2022. május 29-én, vasárnap
(A Keresztény Közösség, 1051 Budapest, Nádor utca 34. 1 emelet; 5. kapucsengő)

Ez a remek előadás, ami Pál Apostol leveleiből készült, megeleveníti az akkori kort és a hangulatot. Érdemes élőben átélni!

Érkezés 9.30 és 9.50 vagy 11 és 11.20 óra között. Az előadás az emberszentelő szertartás után 11.30-kor pontosan elkezdődik és kb. egy óra hosszáig tart. Utána még fél órát lehet az előadóval beszélgetni, kérdezni.

Hogy a résztvevők létszáma igazodjon a tér méretéhez, ezért regisztrációt kérünk az info@akeresztenykozosseg.org címen név, email, mobilszám megadásával.

A beérkezési sorrend szerint 30 max. 35 főt tudunk befogadni. Aki ezen felül jelentkezik, várólistára kerülhet. Aki befért az első 35-be, attól kérjük, hogy ha valami közbejön, azonnal, de legkésőbb május 27-e, péntek estig jelezze, hogy értesíthessük a várólistán lévőket. A várólistára kerülőknek május 28-án, szombat reggel tudjuk jelezni, ha lesz szabad hely.

A regisztrációhoz 2500 Ft befizetését kérjük a helyszínen készpénzben, amelyet az előadó tiszteletdíjához hozzájárulásként szeretnénk felajánlani. (Akinek ez anyagilag megterhelő, kérjük a jelentkezéskor jelezze, és fizessen annyit, amennyit tud.)

A jelentkezőknek értesítést küldünk.

Az esemény plakátja itt megtekinthető.

Hívhattok ismerősöket, barátokat, őket is kérve a regisztrációra.

Üdvözlettel: Bozókiné Anna

Meghívó a Fiatalok napjaira 2022 januártól júniusig – Bozókiné Tengely Anna, Silye Imre és Huszti Árpád levele a fiataloknak

A februári és a márciusi alkalom tartalmi beharangozója:

Sziasztok!

A hónap utolsó vasárnapjain a “Fiatalok napja” programunkon találkozunk a Nádor utcai kápolnában (1051, Budapest, Nádor utca 34. ötös kapucsengő). 

Legutóbb Huszti Árpival tölthettünk egy derűs, mozgásos napot.

Február 27-én pedig az emberszentelő szertartás után Bánhegyi Luca, tájépítész lesz a vendégünk.

Az alábbiak szerint néz ki a napunk:

10-11-ig emberszentelő szertartás, utána 30 perc szünet egy kis falatozással, hogy ne haljunk éhen (pogácsa, tea).

Érkezni 9.30-9.50 között vagy 11 és 11.20 között lehet. 11.30-tól 13-30-ig Bánhegyi Lucáé lesz a szó és a tér.

Luca beharangozóját itt olvashatjátok:

„Kedves Fiatalok!

Kaptam egy felkérést, hogy beszéljek arról, hogyan találtam meg a hivatást, aminek most az elején tartok. Sok fiatalhoz hasonlóan én is tanácstalanul álltam az előtt a választás előtt, hogy merre induljak a gimnázium után. A jelentkezési időszak utolsó napján váratlanul, s hirtelen döntéssel indultam el a tájépítészet irányába, ami felé azóta is közeledem.

A tájépítészet egyre nagyobb vonzalmat jelent számomra. A szerteágazó téma, amivel foglalkozom, rengeteg szépséget, ugyanakkor sok nehézséget is rejt magában. Élve a lehetőséggel, pozitív és negatív tapasztalataimat igyekeztem egy csokorba szedni, s szeretném ezeket megosztani veletek.

Bízom abban, hogy egy rövid bemutatkozás, egy kisebb beszámoló után egy interaktív beszélgetés tud elindulni közöttünk a tájépítészettel kapcsolatban.”

 *        *        *

Március 27-ére Zalatnay Lászlót, a nyíregyházi kosárközösség egyik alapítóját hívtuk meg. Itt olvashatjátok Laci gondolatait:

“Amikor az utcán reggel mentek az iskolába, akkor hány olyan felnőttet láttok, akik örülnek az életnek, és látszik rajtuk, hogy szeretik amit csinálnak? És délután?

Nem sokat? Egyet sem?

Mit gondoltok, hogy amikor a mai felnőttek gyerekek/ fiatalok voltak, akkor ilyen életet szerettek volna élni?

Nem ilyet?

Ha nagyon valószínű, hogy nem ilyet, akkor vajon mit rontott el a mai felnőtt generáció?

Beszélgessünk! 🙂 Mert talán van néhány érdekes szempont, amit érdemes lehet átgondolni, hogy Ti olyan felnőttek legyetek, akik szeretik azt amit csinálnak.

Magamról: Én olyan felnőtt vagyok, aki szereti azt amit csinál. Eleinte környezetvédelemmel kezdtem foglalkozni, ma pedig közösségekkel, bevásárló közösségekkel, zöld építészettel és a gazdaság átszervezésével foglalkozom. És alig várom, hogy egyre többen legyünk, akik a kezükbe szeretnék venni az életük irányítását!”

*        *        *

Gyertek és hívjátok meg bátran barátaitokat is hozzánk.
A találkozókon való részvételnek nem feltétele a korábbi konfirmáció.

Szeretettel várunk benneteket:

Anna, Imre és Bánhegyi Luca 🙂

 

Fiatalok találkozója Nemesvámoson 2022. július 17-22. között

Fontosnak tartjuk, hogy a gyülekezetünkhöz kapcsolódó fiataloknak olyan találkozásokat tudjunk biztosítani, ahol az együttlét öröme mellett lehetőségük van arra is, hogy feltehessék az őket foglalkoztató kérdéseket, megoszthassák egymással tapasztalataikat, élményeiket.

Ezzel a céllal indult el a havonta egy alkalommal, szombaton tartott Fiatalok napja is, ahol az emberszentelő szertartás után tartalmas beszélgetésekben, úti beszámolókban, közös éneklésben és játékban lehetett részünk. Ezeket a találkozásokat a jövőben is szeretnénk tovább folytatni. Emellett a nyári időszakban egy hosszabb együttléttel tervezzük még tovább gazdagítani a közös élményeket.

Hívjuk és várjuk szeretettel 2022. július 17. és 22. között Nemesvámosra azokat a fiatalokat, akik szívesen töltenének velünk és egymással néhány tartalmas napot.

Az ének foglalkozásokat Balogh Jázmin fogja vezetni és más vendégeink is lesznek. Bozókiné Anna és Silye Imre szertartásokat tartanak, beszélgetéseket vezetnek.

A találkozó részletes programjáról és a jelentkezési feltételekről külön értesítést küldünk majd az érdeklődőknek e-mailben. Kérjük, adjátok tovább a találkozó hírét a családban, ismeretségi körben lévő fiataloknak, hogy az időpontot már most feljegyezhessék, érdeklődésüket jelezhessék és elérhetőségüket megadhassák nekünk.

Ezt 2022. május 31-ig kérjük az info@akeresztenykozosseg.org címre írt „Fiatalok találkozója” tárgyú levélben.