Freundeskreisbrief-Ukraine-2022-2023 magyar képaláírásokkal

Az ukrán közösség hírlevele angolul 2022 végén

Az ukrán közösség hírlevele németül 2022 végén

Tatyjana Nyecsitajlo beszámolója Kijevből 2022 Karácsony

Tatyjana Nyecsitajlo beszámolója Kijevből 2022 december

Andrej Zsilcov beszámolója Odesszából 2022 november

Tatyjana Nyecsitajlo beszámolója Kijevből 2022 november

Andrej Zsilcov beszámolója Odesszából 2022 06 18

Update from Odessa

Egy különös módon alakult koncert Angliában február 24-én, Csajkovszkij művével

***

2023. májusban folytatódik kápolnánkban Strassenreiter József beszélgetés sorozata A lélek útja a halál után címmel. További alkalmak:

Május 19.  péntek 17:30: A haldoklás és a halál – Szellemi, testi és leki történések és az azokhoz kapcsolódó teendők, a halál pillanata, megélése. Kísérés.

Június 16. péntek 17:30: A kamaloka, ill.tisztítótűz I. – Átlépés a Halál kapuján, külöböző halál okok, a tabló, átlépés a Hold- szférába, a Hold-tanítók, a szféra más lakói. Kapcsolat az elhunytakkal.

Szeptember 15. 17:30-kor. A kamaloka, ill.tisztítótűz II. – A Hold-szféra rétegei, feladatok, Fiziognómia, karmacsírák kialakítása, kapcsolat a karmikus, társakkal és az angyalunkkal.

Várhatóan a további alkalmak is havonta egyszer, pénteken 17:30-tól lesznek a kápolnában. A pontos időpontokat és tartalmakat nyár végén közöljük.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Érdeklődni lehet: Strassenreiter József , +36 30 4446634, napkorbt@gmail.com.

***

*          *          *

Ravatalozó/temető tervező találkozó

Az elmúlt évek tapasztalatai fokozott erővel mutatják, hogy nagy szükség van egy olyan ravatalozó tér (és lehetőség szerint temető) kialakítására, amely a Keresztény Közösség szellemiségében működve méltó módon tudja szolgálni a halál utáni létbe lépő emberek és hozzátartozóik sokrétű igényeit.

Néhány társunk a közösségből már évek óta hordozza ennek az impulzusnak a csíráját. Őket személyesen is meghívtuk az alábbi találkozóra, melyen elkezdünk közösen gondolkodni erről. Tágabb körből is várjuk azokat, akiket megszólít ez a törekvés, és akiknek van kapacitásuk rendszeresen közreműködni abban, hogy terveket készítsünk egy saját fenntartású ravatalozó/temető szellemi, jogi és gazdasági feltételeinek megteremtéséhez, a szükséges képességek fejlesztéséhez.

A találkozó helyszíne a Nádor utcai kápolnánk (1051 Budapest, Nádor utca 34. 1. emelet 1.; ötös kapucsengő)

Időpontja: 2022. november 20., vasárnap 11:30-tól 14:00 óráig.

Időről-időre beszámolunk majd a folyamatról az egész gyülekezetnek, hogy azt minél többen tudjátok követni.

*          *          *

Új csoportmunka indult a Keresztény Közösség Nádor utcai kápolnájában 2022. november 5-én, melynek témája:

Haladva az öregkor felé – lélekben gazdagodva, a nehézségekkel megküzdve

A csoportos együttlétek munkáját meghívott előadók is segítik. A következő találkozó március 18-án lesz. Beszélgetőtársunk ezalkalommal dr. Jakab Tibor belgyógyász és antropozófus lesz.

Érdeklődni lehet a szervezőknél: Bolf Hajnalkánál a 0672 332-788-as és Mészáros Máriánál a 0670 387-9795-ös telefonszámon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

*          *          *

Az emberszentelő szertartásokat megújult oltárunknál csütörtökönként 7 óra 30 perctől és vasárnaponként 10 órától teljesítjük Budapesten (1051 Budapest, Nádor u. 34. I/1. 5-ös kapucsengő). Érkezés a szertartás előtt legkésőbb 5 perccel.

*          *          *

Emberszentelő szertartások németül
Június óta a hónap első csütörtökén német nyelven teljesítjük az emberszentelő szertartást. A következő alkalmak: december 1., január 5., február 2.
A népek közötti távolság csökkentése és a népszellemek együttműködési készségének növelése érdekében alkalmanként más nyelven is szeretnénk tartani emberszentelő szertartást. Papjaink második nyelvként németül tudják tartani, az antropozófia és Rudolf Steiner segítségével megújított kultusz eredeti nyelvén. Mindenkit szeretettel várunk!

*          *          *

Változások a kápolnában 2022 februártól

Szertartások kezdete
Februártól a szertartások előtt legkésőbb 5 perccel szeretnénk megadni az elmélyülés lehetőségét a szertartáson résztvevőknek. Ezért a kapucsengőt a szertartás kezdete előtt 5 perccel kikapcsoljuk és az ajtót zárjuk, első alkalommal február 3-án, csütörtökökön 7.25-kor, utána február 6-án vasárnap 9.55-kor és a továbbiakban. A házigazda 5 perccel szertartás előtt csengetéssel jelzi, hogy kérjük a beszélgetéseket befejezni és helyetfoglalni. Kérjük, segítsétek az elcsendesedés megteremtését!

Telefonhasználat a szertartástérben, a kápolnában
A szertartások élő terének védelme érdekében kérjük, hogy a mobiltelefonokat a szertartástérbe ne vigyétek be. A szertartás idejére kérjük a telefonokat kikapcsolni, vagy repülő üzemmódba állítva a szertartás terén kívül hagyni.

*          *          *

[/column]