Andrej Zsilcov beszámolója Odesszából 2022 06 18

Update from Odessa

Egy különös módon alakult koncert Angliában február 24-én, Csajkovszkij művével

*          *          *

Kedves Barátaink!

Vendégünk Gisela Wielki, az Egyesült Államokban szolgáló papnő
Péntektől vendégünk Gisela Wielki, az Egyesült Államokban szolgáló papnő, aki a Spring Valley-ben működő papi szeminárium egyik vezetője volt nyugdíjba vonulása előtt.
2022. szeptember 25-én, vasárnap:
   a 10 órakor kezdődő emberszentelő szertartást vendégünk tartja angol nyelven,
   majd kérésünkre a szertartást követően   11.30-tól 13 óráig előadást tart gyülekezetünknek és az érdeklődőknek melynek címe:
Egy ország és embereinek fénye, árnyéka.
   Törekvésünk, hogy a népek közötti távolság csökkentése és a népszellemek együttműködési készségének növelése érdekében alkalmanként más nyelven is teljesítsük az emberszentelő szertartást. Papjaink, minden hónap első csütörtökén második nyelvként németül tudják tartani, az antropozófia és Rudolf Steiner segítségével megújított kultusz eredeti nyelvén. Most lehetőség nyílik arra, hogy a kultuszt angol nyelven éljük át. Mindenkit szeretettel várunk nyelvismerettől függetlenül!
   A szertartást követő angol nyelvű előadással mélyebben betekinthetünk az Egyesült Államok és embereinek életébe, közelebb kerülhetünk az amerikai kultúrához és népszelleméhez. Tolmácsolást biztosítunk.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

*          *          *

Az emberszentelő szertartásokat megújult oltárunknál csütörtökönként 7 óra 30 perctől és vasárnaponként 10 órától teljesítjük Budapesten (1051 Budapest, Nádor u. 34. I/1. 5-ös kapucsengő). Érkezés a szertartás előtt legkésőbb 5 perccel.

*          *          *

Emberszentelő szertartások németül
Június óta a hónap első csütörtökén német nyelven teljesítjük az emberszentelő szertartást. A következő alkalmak: július 7., augusztus 4., szeptember 1.
A népek közötti távolság csökkentése és a népszellemek együttműködési készségének növelése érdekében alkalmanként más nyelven is szeretnénk tartani emberszentelő szertartást. Papjaink második nyelvként németül tudják tartani, az antropozófia és Rudolf Steiner segítségével megújított kultusz eredeti nyelvén. Mindenkit szeretettel várunk!

*          *          *

Felhívás közösségünk LOGOS konferenciáján való részvételének anyagi támogatására

Az idei évben ünnepli 100 éves fennállását a Keresztény Közösség az első Goetheanumban történt alapítása után. A jelentős évfordulót a LOGOS mottójú
ötnapos konferencián ünnepelhetjük Dortmundban, 2022. október 7 és 11 között. A visszatekintés és az ünneplés mellett fontos téma, hogyan lépünk a Keresztény
Közösség második évszázadába, mire hív bennünket a világ alakulása, mivel járulunk hozzá a keresztény emberkép és kultúra megerősítéséhez.
Korábbi felhívásunk nyomán közösségünkből 15 felnőtt és 5 fiatal jelentkezett a konferenciára, és még néhányan gondolkodnak a részvételen.
Létrehozunk egy LOGOS elnevezésű Alapot, hogy adományokat gyűjtsünk az utazásra jelentkező csoport kiadásainak támogatására.

További információk olvashatók honlapunkon a kapcsolat oldalon a támogatás, adomány menüpont alatt.

*          *          *

Változások a kápolnában 2022 februártól

Szertartások kezdete
Februártól a szertartások előtt legkésőbb 5 perccel szeretnénk megadni az elmélyülés lehetőségét a szertartáson résztvevőknek. Ezért a kapucsengőt a szertartás kezdete előtt 5 perccel kikapcsoljuk és az ajtót zárjuk, első alkalommal február 3-án, csütörtökökön 7.25-kor, utána február 6-án vasárnap 9.55-kor és a továbbiakban. A házigazda 5 perccel szertartás előtt csengetéssel jelzi, hogy kérjük a beszélgetéseket befejezni és helyetfoglalni. Kérjük, segítsétek az elcsendesedés megteremtését!

Telefonhasználat a szertartástérben, a kápolnában
A szertartások élő terének védelme érdekében kérjük, hogy a mobiltelefonokat a szertartástérbe ne vigyétek be. A szertartás idejére kérjük a telefonokat kikapcsolni, vagy repülő üzemmódba állítva a szertartás terén kívül hagyni.

*          *          *