A Keresztény Közösség hírlevele 2020 04 14

 

A héttagú vezetőség húsvéti üdvözlete

Kedves tagjaink és barátaink!

Ezekben a rendhagyó időkben, mikor legtöbbünk egy láthatatlan gyülekezettel éli végig a Nagyhetet és a Húsvétot az oltárnál, teljes szívünkből jövő üdvözletet szeretnénk küldeni mindenkinek, hogy az váljon a belső  összetartozásunk és egységünk kifejezésévé. Bizonyos, hogy nagyon különbözőek a kihívások, melyekkel az egyes emberek a gyülekezeteikben, az országaikban és személyes sorsukban szembesülnek. Mégis azt érezzük, hogy együtt éljük át ezeket a mindannyiunk számára teljesen új és megoldásra váró helyzeteket.

Ehhez az üdvözlethez csatoljuk egy ikonnak a fényképét. Michael arkangyalt ábrázolja, aki nem csak a gondolati tisztaság kardját tartja a kezében, hanem a kelyhet is! Ő a szent áldozat őrzője is. A homlokán lévő kereszttel, és a mellén lévő, félig látszó kereszttel Krisztus szolgálatában áll. Michaelnek ez az oldala, ahol ő a mi kelyhünk hordozója, az idei húsvéti ünnepnek egy különleges komolyságot ad. Hozzon számunkra az idei Húsvét bátorságot és belső erőt.

Ezekkel a szavakkal kívánunk Önöknek egy belsőleg örömteli, világunkat átölelő Feltámadás-ünnepet. A remény üdvözletével gondolunk Önökre. Talán a kényszerű lemondás, erőink visszafogása olyan sok jövőbeli energiát szabadít fel, hogy még sokkal nagyobb örömmel és tudatossággal ünnepelhetjük az egész Keresztény Közösségen belül a századik születésnapunkat.

Szívbéli üdvözlettel,

Vicke von Behr, Christward Kröner, Oliver Steinrueck, Gisela Thriemer, M. P. Robert, Jaroslaw J. J. Rolka, Stefan Meyer

Leitung der Christengemeinschaft – Siebenerkreis –

Gubener Str. 47 a, D-10243 Berlin, Telefon +49 30 609 78599, leitung@christengemeinschaft.org

 

AKTUÁLIS IDÉZETEK

Emil Bock Aktuális analógiák

Nyugalmat hordozok magamban – A szeretet meleg erejét

„Ha elterjed egy olyan nemes törekvés, melynek következtében visszaszorul az önző félelem, a szeretetből fakadó segítés hat az emberek között, és ez kerül be az ember alvásába, nem félelem-képzetekkel, hanem azzal, amire a szeretetteli segítés képes, akkor ez kárt okoz az ember ahrimáni ellenségeinek. És valóban igaz, hogy ha eszerint viselkednénk, akkor megtapasztalhatnánk, hogyan tud hatni egy ilyen törekvés elterjedése a járványok befejezésére.”

Rudolf Steiner szavai Oda Waller és Christian Morgenstern emlékére mondott beszédéből (1914. május 9, GA 261)

„A hit, a szeretet és a remény az emberi lény három foka, melyek az ember teljes egészségéhez és egész életéhez tartoznak, amelyek nélkül nem tud létezni az ember. Éppen úgy, ahogy egy sötét terem sem tud a munka terévé válni, ha nem világítják meg, az emberlény sem tud fennmaradni a négyrétű természetében, ha három burkát nem itatják át, nem izzítják át, nem hatják át a hit, a szeretet és a remény, melyek az asztráltestünk, étertestünk és fizikai testünk alaperői.”

Rudolf Steiner 1912. december 2-i előadásából, Glaube, Liebe, Hoffnung – Drei Stufen des menschheitlichen Lebens, (Hit, szeretet, remény – Az emberiségi élet három fokozata) GA 130, 178. oldal

 

A Keresztény Közösség közleményei:

A szertartások engedélyezettek, a március 28-án hatályba lépett kijárási rendelet szerint a lakóhely/lakás elhagyása hitéleti céllal továbbra is lehetséges, így ez nem korlátozza a részvételt a szertartásainkon, melyeket megtartunk a meghirdetett rendben eseménynaptárunk és a Programismertető szerint.

 

Társaink és társintézményeink közleményei:

A Waldorf Pedagógiai Intézet ajánlása szülőknek

Döbröntei Zoltán – Vírusölő Szent Mihály

Mesterházy Mária – A Nappal való kapcsolat fontossága

Dr. Szőke Henrik válaszai a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban