AKTUÁLIS IDÉZETEK

 

“Tartsd melegen a szívedet, ez az egyetlen eszköze annak, hogy ne idegenedjünk el egymástól, akkor sem, ha a vélemények különböznek.”

Ita Wegman

 

Emil Bock Aktuális analógiák

 

„Minden megtörténik azért, hogy az emberek arctalanokká nevelődjenek. Se befele ne legyen arcuk, se kifelé. Mégis, lehetetlenség az Úristent überolni.”

Makovecz Imre

 

“Amikor azt hallom, hogy az emberi élet védelme minden másnál előbbre való, akkor azt kell mondjam: ez így a maga teljességében nem igaz. Az alapjogok ugyanis kölcsönösen korlátozzák egymást. Ha létezik egyáltalán abszolút érték az Alaptörvényünkben, akkor az az ember méltósága. Ez sérthetetlen. Azt azonban nem zárja ki, hogy egyszer meg kell halnunk”

Wolfgang Schäuble, a németországi szövetségi törvényhozás (Bundestag) kereszténydemokrata elnöke

 

„Ha elterjed egy olyan nemes törekvés, melynek következtében visszaszorul az önző félelem, a szeretetből fakadó segítés hat az emberek között, és ez kerül be az ember alvásába, nem félelem-képzetekkel, hanem azzal, amire a szeretetteli segítés képes, akkor ez kárt okoz az ember ahrimáni ellenségeinek. És valóban igaz, hogy ha eszerint viselkednénk, akkor megtapasztalhatnánk, hogyan tud hatni egy ilyen törekvés elterjedése a járványok befejezésére.”

Rudolf Steiner szavai Oda Waller és Christian Morgenstern emlékére mondott beszédéből (1914. május 9, GA 261)

 

„A hit, a szeretet és a remény az emberi lény három foka, melyek az ember teljes egészségéhez és egész életéhez tartoznak, amelyek nélkül nem tud létezni az ember. Éppen úgy, ahogy egy sötét terem sem tud a munka terévé válni, ha nem világítják meg, az emberlény sem tud fennmaradni a négyrétű természetében, ha három burkát nem itatják át, nem izzítják át, nem hatják át a hit, a szeretet és a remény, melyek az asztráltestünk, étertestünk és fizikai testünk alaperői.”

Rudolf Steiner 1912. december 2-i előadásából, Glaube, Liebe, Hoffnung – Drei Stufen des menschheitlichen Lebens, (Hit, szeretet, remény – Az emberiségi élet három fokozata) GA 130, 178. oldal

 

Társaink és társintézményeink közleményei:

A Waldorf Pedagógiai Intézet ajánlása szülőknek

Döbröntei Zoltán – Vírusölő Szent Mihály

Mesterházy Mária – A Nappal való kapcsolat fontossága

Dr. Szőke Henrik válaszai a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban