Emberszentelő szertartások

Emberszentelő szertartásokat megújult oltárunknál csütörtökönként 7 óra 30 perctől és vasárnaponként 10 órától teljesítjük Budapesten (1051 Budapest, Nádor u. 34. I/1. 5-ös kapucsengő). Érkezés a szertartás előtt legkésőbb 5 perccel. A szertartások esetleges elmaradását, vagy helyszínének változását az eseménynaptárban lehet követni. A szertartások élő terének védelme érdekében kérjük, hogy a mobiltelefonokat a szertartástérbe ne vigyétek be. A szertartás idejére kapcsoljátok ki vagy repülő üzemmódba állítva hagyjátok a szertartás terén kívül .

*    *    *

Emberszentelő szertartások idegen nyelveken

A népek közötti távolság csökkentése és a népszellemek együttműködési készségének növelése érdekében alkalmanként más nyelveken is elhangzik az emberszentelő szertartás. Papjaink második nyelvként németül tudják tartani, az antropozófia és Rudolf Steiner segítségével megújított kultusz eredeti nyelvén.

2022. június óta a hónap első csütörtökén német nyelven teljesítjük a szertartást a kápolnában. 2024. május 23-án, csütörtökön Andrej Zsilcov ukrán nyelven celebrálja. Mindenkit szeretettel várunk!

*    *    *

Mit jelent elköteleződésünk a szellemi világ számára?
Hogyan teljesítsük méltón az emberszentelő szertartást?​

Előadások és beszélgetések
M
ájus 3-5 között vendégünk lesz a kápolnában Vicke von Behr

Vicke von Behr 2005-től 2021-ig volt A Keresztény Közösség legfelsőbb vezetője. Míg ismert elődei (Friedrich Rittelmayer és Emil Bock) elsősorban írásaikon keresztül szólnak hozzánk, ő szerény és bölcs személyiségével közvetlenül hatott az életünkre, hiszen abban az időszakban állt a Keresztény Közösség élén, amikor a magyarországi gyülekezet megszületett (2011), illetve Imre és Anna pappá szentelődtek. Vicke von Behr többször járt már Magyarországon részben a gyülekezetalapításhoz kapcsolódóan, illetve jelen volt  Gwendolyn Fischer búcsúztató  és Bozókiné Anna beiktató ünnepségén is.

A mostani látogatására évek óta készülünk, nagyon örülünk, hogy végre vendégül láthatjuk őt, ezért itt tartózkodásának idejét szeretnénk a lehető legjobban előkészíteni és olyan találkozókkal, tartalmakkal megtölteni, ami méltó módon kapcsolódik ehhez a különleges lehetőséghez.

Előzetes egyeztetés alapján az alábbi program tervben gondolkodunk:
– május 3-án, pénteken 18-20 között egy előadás
– május 4-én, szombaton 10-17:30 között előadások és beszélgetések
– május 5-én, vasárnap 10:00-től szertartás, utána előadás 13:30-ig

A találkozásig jó szívvel ajánljuk nektek megtekintésre Vicke von Behr egyik stuttgarti előadását.

 

*    *    *

ÉLŐ SZÓ címmel

PÓTcast beszélgetéssorozat indult a kápolnánkban 2024. januárjában G. Ekler Ágnessel.

A KOR-SZÓ-TÁRS antropozófiai beszélgetéseit az interneten hallgathatta az érdeklődő közönség, a riportalanyok ezúttal élőben, közönség előtt szólalnak meg. A következő beszélgetések pénteki napokon lesznek 17-19 óra között a Keresztény Közösség kápolnájában: április 19, május 17, június 14.

A beszélgetésekről szóló plakátot itt találjátok. Kérdéseitekkel G. Ekler Ágnest kereshetitek a nenka@t-online.hu címen.

*    *    *

Ukrajnához kapcsolódó letölthető híreink

 

Új hírek Kijevből és Odesszából 2024

A legújabb német nyelvű kiadványuk letölthető innen:

Freundeskreisbrief Ukraine 2023-2024

Freundeskreisbrief-Ukraine-2022-2023 magyar képaláírásokkal

Az ukrán közösség hírlevele angolul 2022 végén

Az ukrán közösség hírlevele németül 2022 végén

Tatyjana Nyecsitajlo beszámolója Kijevből 2022 Karácsony

Tatyjana Nyecsitajlo beszámolója Kijevből 2022 december

Andrej Zsilcov beszámolója Odesszából 2022 november

Tatyjana Nyecsitajlo beszámolója Kijevből 2022 november

Andrej Zsilcov beszámolója Odesszából 2022 06 18

Egy különös módon alakult angliai koncert 2022 02 24

*    *    *

A lélek útja a halál után

Folytatódik kápolnánkban Strassenreiter József beszélgetés sorozata. A következő alkalmak ápr. 12, máj. 10, jún. 7., pénteki napokon 17.30 órától lesznek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Érdeklődni lehet Strassenreiter Józsefnél: 30-444 6634, napkorbt@gmail.com

*    *    *

Haladva az öregkor felé – lélekben gazdagodva, a nehézségekkel megküzdve

Következő találkozó témája “Amikor segítségre szorulunk”. Időpont: május 11., szombaton 15-18 óráig.

Érdeklődni lehet a szervezőknél: Bolf Hajnalkánál a 72-332-788-as és Mészáros Máriánál a 70-387-9795-ös telefonszámon.

*    *    *

Ravatalozó/temető tervező találkozó

Az elmúlt évek tapasztalatai fokozott erővel mutatják, hogy nagy szükség van egy olyan ravatalozó tér (és lehetőség szerint temető) kialakítására, amely a Keresztény Közösség szellemiségében működve méltó módon tudja szolgálni a halál utáni létbe lépő emberek és hozzátartozóik sokrétű igényeit.

Néhány társunk a közösségből már évek óta hordozza ennek az impulzusnak a csíráját, melyről elkezdtünk közösen gondolkodni. Tágabb körből is várjuk azokat, akiket megszólít ez a törekvés, és akiknek van kapacitásuk rendszeresen közreműködni abban, hogy terveket készítsünk egy saját fenntartású ravatalozó/temető szellemi, jogi és gazdasági feltételeinek megteremtéséhez, a szükséges képességek fejlesztéséhez.