Hozzájárulások és adományok

Munkánkat önkéntesen vállalt rendszeres hozzájárulások és alkalmi adományok teszik lehetővé, amit köszönettel fogadunk.

A hozzájárulásokat és adományokat a Keresztény Közösség Egyház számlájára lehet átutalni, a rendezvényeinken kihelyezett perselybe tenni vagy az általunk küldött csekken befizetni.

Bankszámlaszámunk:

  • Kedvezményezett neve: A Keresztény Közösség Egyház
  • MagNet Magyar Közösségi Bank
  • Számlaszám: 16200106-00083373

Külföldről történő utalás esetén:

  • Name of the Bank: MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
  • Addresse of the bank: Andrássy út. 98., Budapest, 1062, Hungary
    BIC (swift) code: HBWEHUHB
    IBAN: HU13-16200106-00083373

Felhívjuk a figyelmet, hogy a vallási egyesületünk nem közhasznú szervezet. A magánszemélyek a közösségünknek nyújtott támogatások alapján adókedvezményre nem jogosultak.

A gazdasági társaságok a Társasági adótörvényben (1996.évi LXXXI. törvény) meghatározott feltételek mellett számolhatják el vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek a közösségünknek nyújtott támogatást.

Arany-ezüst gyűjtés

Használt arany és ezüst ékszerek országos gyűjtésből megteremtődött a második kehelyhez szükséges anyagi alap. Hálásan köszönjük ezt minden támogatónak! A költségvetésünk hazai arányának növelésére továbbra is köszönettel fogadunk arany és ezüst ékszereket, tárgyakat.

A felajánlott ékszereket, tárgyakat át lehet adni a pénzügyi körünk bármelyik tagjának: Nagy Ágostonnak, Bándy Barbarának, Krivácsy Ádámnak vagy az egyik papnak, illetve az evangéliumi körök kapcsolattartóinak.

Elérhetőségek

Evangéliumkörök kapcsolattartói

Terítő adományok gyűjtése

A kápolna otthonosabbá tételéhez szeretnénk az ünnepköröknek megfelelő kis terítőkkel, kézimunkákkal díszíteni a szertartástér előterét. Ezért szívesen fogadunk kisebb-nagyobb természetes alapanyagú terítőket adományként.

LOGOS Alap – Felhívás közösségünk LOGOS konferencián való részvételének anyagi támogatására

Az idei évben ünnepli 100 éves fennállását a Keresztény Közösség az első Goetheanumban történt alapítása után. A jelentős évfordulót a LOGOS mottójú ötnapos konferencián ünnepelhetjük Dortmundban, 2022. október 7 és 11 között. A visszatekintés és az ünneplés mellett fontos téma, hogyan lépünk a Keresztény Közösség második évszázadába, mire hív bennünket a világ alakulása, mivel járulunk hozzá a keresztény emberkép és kultúra megerősítéséhez.
Korábbi felhívásunk nyomán közösségünkből 15 felnőtt és 5 fiatal jelentkezett a konferenciára, és még néhányan gondolkodnak a részvételen. Nagyon örülünk, hogy a bizonytalan körülmények ellenére ilyen sokan szánták el magukat az utazásra, és így népes csoport képviselheti közösségünket ezen a különleges eseményen. A jelentkezők igyekeznek maguk fedezni az utazás, szállás, étkezés és remélhetőleg kedvezményes részvételi díj kiadásait, de többen nem tudják vállalni az átlagosan több mint 200 ezer forint/fő költséget, ezért támogatásra van szükségünk.
Létrehozunk egy LOGOS elnevezésű Alapot, hogy adományokat gyűjtsünk az utazásra jelentkező csoport kiadásainak támogatására. Aki egyéni, családi lehetőségeihez mérten hozzá tud járulni a gyülekezeti csoportunk LOGOS Konferencián való részvételéhez, az küldheti a támogatását a közösségi számlaszámunkra „LOGOS” szóval megjelölve: 16200106 – 00083373, vagy átadhatja közvetlenül Bándy Barbarának is.
A legkisebb szabadon, jó szívvel adott összeg is azt üzeni nekünk, hogy átérzitek az évforduló jelentőségét, és annak a fontosságát, hogy a papjaink mellett munkatársak, gyülekezeti tagok és fiatalok is átélhetik a nemzetközi közösségi élményből fakadó erőket. Ez várhatóan az egész magyarországi gyülekezetünk életét áthatja majd.

Kérdéseiteket, észrevételeiteket szívesen fogadjuk, támogatásaitokat pedig előre is köszönjük!

A Keresztény Közösség gazdasági köre nevében
Bándy Barbara, Bozókiné Anna, Krivácsy Ádám és Silye Imre