A Keresztény Közösség gazdasági működése

Egy szabad vallási közösséghez politikai és gazdasági függetlenség tartozik. Gazdasági alapjainkat, a gyülekezeti életünkhöz szükséges anyagi alapot a tagok és a baráti körünk teremti meg rendszeres hozzájárulásokkal és önkéntes adományokkal. A támogatásokat mindenki igyekszik a szerint adni, hogy milyen értéket képvisel számára a Keresztény Közösség működése. A gyülekezetünk saját szükségletein túl támogatjuk új  gyülekezetek alapítását és bővítését, a papok képzését és a vezetőség működését. A pénzeszközök felhasználásáról éves közgyűlésünkön számolunk be, de más alkalommal is szívesen válaszolunk a kérdésekre.

A papok a Keresztény Közösség Egyház, Vallási egyesület főállású alkalmazottjaként tevékenykednek, jövedelmüket nem teljesítmény vagy szolgálati idő és képzettség alapján kapják, hanem az egyéni, családi igényüknek és a közösség anyagi lehetőségeinek megfelelően.

 Kérünk mindenkit, aki értékeli és fontosnak tartja a Keresztény Közösség tevékenységét, hogy rendszeres támogatással vagy egyszeri adománnyal járuljon hozzá munkánkhoz és annak fejlesztéséhez, és ha lehet, segítsen tudatosítani ennek jelentőségét a közösségünkhöz tartozóknál. Örömmel fogadunk egyszeri adományokat is, de a költségvetésünket a rendszeres hozzájárulások alapján tudjuk biztosabban tervezni.

A “nem sok” és “nem kevés” az alapelvünk

A mértéket illetően a „nem sok és nem kevés” az alapelvünk. Mindenki maga határozhatja meg szabadon, hogy ne legyen olyan sok, ami túlságosan megterhelő lenne az egyéni vagy családi költségvetésnek, másrészt olyan kevés se legyen, aminek nincs áldozati értéke. Aki
ezzel az egyensúlykereső tudatossággal nyújt támogatást, az az anyagi szint mellett
egy nagyon értékes szellemi erővel is gazdagítja a közösségünket.

A vállalásokat az alábbi űrlap kitöltésével kérjük beküldeni: HOZZÁJÁRULÁS VÁLLALÁS 2020

A hozzájárulásokat egyházunk számlájára lehet utalni/befizetni: A Keresztény Közösség
Egyház, MagNet Bank: 16200106-00083373-00000000
vagy a kápolnában lévő hozzájárulás dobozba lehet tenni névvel ellátva.

A Papképzés menüpontban tájékoztatunk a Keresztény Közösség képzési alapjáról, melynek elsődleges célja magyar anyanyelvű papok és munkatársak képzésének támogatása. Külön erre a célra gyűjtünk adományokat hazai és nemzetközi körben.

Újra jogosultak vagyunk fogadni a befizetett adók egyházi 1%-át az erről rendelkezők segítségével. Kérjük, támogassák közösségünk sokrétű tevékenységét a rendelkezésükkel, és ha lehet, ajánlják ismerőseiknek is! Emellett további 1%-ról lehet rendelkezni egy civil szervezet (alapítvány, egyesület) javára. Sok kicsi sokra megy 🙂

Keresztény Közösség Egyház, Mozgalom a vallási megújulásért

Technikai szám: 1926

További részletek a rendelkezés módjáról

Köszönjük az eddigi támogatásokat, és köszönettel várjuk a további munkát lehetővé tevő segítséget!

A Keresztény Közösség gazdasági tájékoztatója és felhívása 2019