Kiadványok, könyvek

Könyveink és kiadványaink megvásárolhatók a Keresztény Közösség kápolnájában (1051 Budapest, Nádor u. 34. I/1. 5-ös kapucsengő), vagy rendezvényeinken. Postai utánvéttel vagy Foxposttal történő átvétel kérése is lehetséges, ennek költségét a megrendelő viseli.

 

Emil Bock: A három évEmil Bock: A három év

Emil Bock, a Keresztény Közösség egyik alapítója, majd későbbi vezetője ebben a gyönyörű könyvben foglalta össze mindazt, amit Krisztusnak a Jordán-keresztelőtől a mennybemenetelig a földön töltött életéről kikutatott, megismert. Elmélyíti az Evangéliumról szerzett megismerésünket.

Genius Kiadó, 2. kiadás
470 oldal, lágy borítású, ragasztott, ára: 4 200 Ft

 

 

 

 

 

Friedrich Rittelmeyer: Sorsdöntő találkozásom Rudolf Steinerrel

Az evangélikus teológus, író és lelkipásztor Friedrich Rittelmeyer maga is a kulturális élet kimagasló személyisége volt, amikor 1911-ben találkozott Rudolf Steinerrel, az antropozófia megalapítójával. Hozzá való viszonyát először a kritikus távolságtartás jellemezte, amiből mégis a kölcsönös nagyrabecsülésen alapuló barátság és munkakapcsolat alakult ki. Rittelmeyer józan világossággal és emberi melegséggel írt visszaemlékezései a leghitelesebb és legeredetibb életrajzi tanúságtételek közé tartoznak. Ráadásul fontos forrásmunkát jelentenek mindazok számára, akik élethű képre törekszenek Rudolf Steiner személyiségéről és szellemi individualitásáról.

A könyv megjelenése a Génius Kiadó kiadásában a magyarországi Keresztény Közösség támogatásával valósult meg. 207 oldal, lágy borítású, ragasztott, ára 2 900 Ft

 

 

Johannes Lenz: Keresztény Közösség

 A Keresztény Közösség lényegéről és szertartásairól ír ez a kis könyv, bevezető tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.

A5 méretű kiadvány, 33 oldal, ára: 1000 Ft

 

 

 

 

 

 

A Keresztény Közösség jelentősége ezoterikus nézőpontból és kapcsolata az antropozófiai mozgalommal

Dr. Alfred Heidenreich előadása antropozófusok számára Angliában, 1942. június 14-én.

Dr. Alfred Heidenreich a Keresztény Közösségnek és az antropozófiai mozgalomhoz való kapcsolatának általában vett jelentőségéről beszél ezoterikus nézőpontból. Előadásában kifejti az emberszentelő szertartás objektív kozmikus, szellemi-nevelési (vallásos) valamint szellemi-gyógyítói jelentőségét.

A5 méretű kiadvány, 15 oldal, ára: 1000 Ft

 

 

Krisztus megjelenése az éteriben

Gwendolyn Fischer előadása 2008. február 9-én Dornachban, a Gazdakonferencián,  2008. novemberében a Magyar Antropozófiai Társaságban

A5 méretű kiadvány, 12 oldal, ára: 1000 Ft