*  *  *  *  *  *  *

Kedves Barátaink!

A személyi jövedelemadót fizetőknek lehetősége van arra, hogy adójuk egy részének felhasználásáról maguk rendelkezzenek, és azt olyan területre irányítsák, ahol szerintük leginkább szükség van rá. Az egyesületi vagy alapítványi formában működő, regisztrált civil szervezeteknek és a technikai számmal rendelkező vallási közösségeknek évről évre nagy támogatást jelentenek ezek, a személyi jövedelemadó 1+1%-ból származó felajánlások.

Korábban kb. 30.000 civil szervezet között kértük támogatóink figyelmét, választás elé állítva azokat, akik Waldorf iskolákat, óvodákat fenntartó civil szervezeteket is szerettek volna támogatni. 2020-tól a jogszabályi változások lehetővé tették, hogy a Keresztény Közösség a vallási közösségeknek felajánlható 1%-ot fogadja. Nagy lehetőség számunkra, hogy most már a mindössze kb. 150 egyház, és vallási szervezet közül lehet minket kiválasztani, és munkánkat támogatni.

A 2023-as az egyházi 1%-ból rendelkezéseitek nyomán 9.939.227 forint támogatást kapott a közösségünk, ami azt jelenti, hogy a korábbi támogatási összeget további 1,5 millió forinttal sikerült növelni. A felajánlók átlagos száma már tavaly elérte az 1000 főt, így lehetőségünk nyílt arra, hogy vallási egyesületből nyilvántartásba vett egyházzá váljunk.

Nagyon hálásak vagyunk a bizalmatokért, és támogatásotokért, reménykedünk abban, hogy idén is számíthatunk a figyelmetekre, és nagylelkűségetekre. Évről évre nagyobb számban érkező felajánlásaitok révén tovább növekedhet költségvetésünk hazai fedezetének aránya, és ezáltal a Magyarországon végzett munkánk kevésbé szorul majd külföldi támogatásra.

Kérjük tehát, hogy támogassátok a Keresztény Közösség sokrétű tevékenységét azzal, hogy a jövedelemadótok egyházaknak továbbítható 1%-át nekünk ajánljátok fel.

A saját felajánlásotokon túl nagyon sokat tudtok segíteni azzal, ha sikerül megszólítani olyan ismerőseiteket, barátaitokat, akik az előző években egyik egyházat sem támogatták. A tapasztalatok szerint évről évre az arra jogosultak alig fele rendelkezik az egyházaknak adható SZJA 1% összegéről. Új támogatókat hozhat tehát számunkra, ha figyelmükbe ajánljátok a közösségünket azokkal a minőségekkel jellemezve, ahogy megismertétek.

Köszönöm a közösségünk nevében,

Bándy Barbara,
a gazdasági kör tagja


Rendelkezéshez szükséges adatok

Közösségünk regisztrált neve:
Keresztény Közösség Egyház, Mozgalom a vallási megújulásért

Regisztrált technikai számunk:
1926


Technikai tudnivalók

  • Az SZJA bevallás benyújtásának, illetve az SZJA 1%-áról való rendelkezésnek 2024.05.21 a határideje. A határidő jogvesztő, a késve beérkezett rendelkezéseket nem fogadják el!

  • A rendelkező nyilatkozat beadható papíron, vagy elektronikusan, az adóbevallással együtt, vagy attól elkülönülten. Arra is van mód, hogy az egyházi és civil SZJA 1% nyilatkozatokat különböző időpontokban nyújtsátok be.

  • A rendelkezés csak akkor érvényes, ha a rendelkezőknek nincs adóhátraléka, tehát fontos, hogy fizetendő személyi jövedelem adótokat (SZJA) is rendezzétek május 21-e előtt!

A rendelkezéssel kapcsolatos kérdésekkel Farkas Gábor könyvelőt hívhatjátok a 30-438 5929 telefonszámon!


Hasznos linkek

Részletes tájékoztató a NAV honlapján
Online rendelkezés – Ügyfélkapus bejelentkezés után – az SZJA 1%-ról a NAV honlapján
A Keresztény Közösség nyomtatható SZJA 1% szórólapja
A Keresztény Közösség nyomtatható SZJA 1% plakátja


CIVIL 1% a Magyar Antropozófiai Társaság javára

Ne feledjétek, hogy 2020 óta kizárólag az egyházak, vallási szervezetek listáján szerepelünk, a civil szervezeteknek adható 1%-ra nem tarthatunk igényt. Az adószámra irányítható civil 1%-ot adjátok másik szervezetnek! Ha még nem döntöttetek a jövedelemadó CIVIL 1%-ának felajánlásáról, kérjük adjátok azt a Magyar Antropozófiai Társaság működésének támogatására. Adószám:  19654133-2-41