Köszönjük a Keresztény Közösség javára tett személyi jövedelemadó egyházi 1 % rendelkezéseket!

*          *           *

A személyi jövedelemadó egyházi 1%-áról lehetőség nyílik a Keresztény Közösség javára rendelkezni az adóbevallási időszakban

az alábbiak szerint:

Keresztény Közösség Egyház, Mozgalom a vallási megújulásért

Technikai szám: 1926

Letölthetők: Keresztény Közösség 1 % szórólap   Keresztény Közösség 1 % plakát

»» Online rendelkezés az 1%-ról Ügyfélkapus belépés után ITT

 

Kedves Barátaink!

A személyi jövedelemadót fizetőknek lehetősége van arra, hogy adójuk egy részének felhasználásáról maguk rendelkezzenek, és azt olyan területre irányítsák, ahol szerintük leginkább szükség van rá. Az egyesületi vagy alapítványi formában működő, regisztrált civil szervezeteknek és a technikai számmal rendelkező vallási közösségeknek évről évre nagy támogatást jelentenek ezek, a személyi jövedelemadó 1+1%-ból származó felajánlások.

Korábban kb. 30.000 civil szervezet között kértük támogatóink figyelmét, választás elé állítva azokat, akik Waldorf iskolákat, óvodákat fenntartó civil szervezeteket is szerettek volna támogatni. 2020-tól a jogszabályi változások lehetővé tették, hogy a Keresztény Közösség a vallási közösségeknek felajánlható 1%-ot fogadja. Nagy lehetőség számunkra, hogy most már a 150-nél kevesebb egyház, és vallási szervezet közül lehet minket kiválasztani, és munkánkat támogatni.

2021-ben az egyházi 1%-ból rendelkezéseitek nyomán 5.890.152 forint támogatást kapott a közösségünk, ez másfélszerese annak az összegnek, amit 2020-ban ajánlottak fel nekünk. Idén már 1000-nél is többen bíztátok ránk adótok felajánlható részét, bízunk abban, hogy a következő évben tovább növekszik támogatóink száma.

Nagyon hálásak vagyunk a bizalmatokért, és támogatásotokért, reménykedünk abban, hogy idén is számíthatunk a figyelmetekre, és nagylelkűségetekre. Évről évre érkező felajánlásaitok révén tovább növekedhet költségvetésünk hazai fedezetének aránya, és ezáltal a Magyarországon végzett munkánk kevésbé szorul majd külföldi támogatásra.

Kérjük tehát, hogy támogassátok a Keresztény Közösség sokrétű tevékenységét azzal, hogy a jövedelemadótok egyházaknak továbbítható 1%-át nekünk ajánljátok fel.

A saját felajánlásotokon túl azzal is sokat tudtok segíteni, ha sikerül megszólítani olyan ismerősöket, barátokat, akik nem szoktak rendelkezni az egyházi 1%-tól. Új támogatókat hozhat számunkra, hogy figyelmükbe ajánljátok a közösségünket azokkal a minőségekkel jellemezve, ahogy megismertétek.

Közösségünk regisztrált neve: Keresztény Közösség Egyház, Mozgalom a vallási megújulásért

Regisztrált technikai számunk: 1926

Ne feledjétek, hogy 2020 óta kizárólag az egyházak, vallási szervezetek listáján szerepelünk, a civil szervezeteknek adható 1%-ra nem tarthatunk igényt. Az adószámra irányítható civil 1%-ot adjátok másik szervezetnek! Ha nem döntöttél még a jövedelemadó CIVIL 1%-ának felajánlásáról, kérjük add azt a Magyar Antropozófiai Társaság működésének támogatására. Adószám:  19654133-2-41

Néhány technikai tudnivaló a rendelkezéssel kapcsolatban:

  • Az SZJA bevallás benyújtásának, illetve az SZJA 1%-áról való rendelkezésnek 05.20 a határideje. A határidő jogvesztő, a késve beérkezett rendelkezéseket nem fogadják el!

  • A rendelkezést nyilatkozat beadható papíron, vagy elektronikusan, az adóbevallással együtt, vagy attól elkülönülten. Arra is van mód, hogy az egyházi és civil SZJA 1% nyilatkozatokat az adózók különböző időpontokban nyújtsák be. 

  • A rendelkezés csak akkor érvényes, ha a rendelkezőnek nincs adóhátraléka, tehát fontos, hogy fizetendő adótokat is rendezzétek május 20-a előtt!

Részletes tájékoztató a NAV honlapján: https://nav.gov.hu/ado/szja1_1

Ha kérdésetek van, hívjátok Farkas Gábor könyvelőt a 30-438 5929 telefonszámon.

Köszönöm a közösségünk nevében,

Bándy Barbara

A gazdasági kör tagja

Letölthetők:  Keresztény Közösség 1% szórólap    Keresztény Közösség 1% plakát

Ha nem döntöttél még a jövedelemadó CIVIL 1%-ának felajánlásáról, kérjük add azt a Magyar Antropozófiai Társaság működésének támogatására. Adószám:  19654133-2-41