A személyi jövedelemadó egyházi 1%-áról kérjük rendelkezzen a Keresztény Közösség javára az alábbiak szerint:

Keresztény Közösség Egyház, Mozgalom a vallási megújulásért

Technikai szám: 1926

 

»» Online rendelkezés az 1%-ról Ügyfélkapus belépés után ITT

 

Kedves Barátaink!

A személyi jövedelemadót fizetőknek lehetősége van arra, hogy adójuk egy részének felhasználásáról maguk rendelkezzenek, és azt olyan területre irányítsák, ahol szerintük leginkább szükség van rá. Az egyesületi vagy alapítványi formában működő, regisztrált civil szervezeteknek és a technikai számmal rendelkező vallási közösségeknek évről évre nagy támogatást jelentenek ezek, a személyi jövedelemadó 1+1%-ból származó felajánlások.

Korábban kb. 30.000 civil szervezet között kértük támogatóink figyelmét, választás elé állítva azokat, akik Waldorf iskolákat, óvodákat fenntartó civil szervezeteket is szerettek volna támogatni. 2020-tól a jogszabályi változások ismét lehetővé tették, hogy a Keresztény Közösség a vallási közösségeknek felajánlható 1%-ot fogadja. Nagy lehetőség számunkra, hogy most már a 150-nél kevesebb egyház, és vallási szervezet közül lehet minket kiválasztani, és munkánkat támogatni.

2020-ban az egyházi 1%-ból rendelkezéseitek nyomán 3.947.212 forint támogatást kapott a közösségünk, ami nagyjából tízszerese a korábbi, civil 1%-ból kapott összegnek. Nagyon hálásak vagyunk a bizalmatokért, és támogatásotokért, reménykedünk egyúttal abban, hogy idén is számíthatunk a figyelmetekre, és nagylelkűségetekre. Bízunk abban, hogy évről évre érkező felajánlásaitok révén jelentősen növekedhet költségvetésünk hazai fedezetének aránya, és ezáltal a Magyarországon végzett munkánk kevésbé szorul majd külföldi támogatásra.

Kérjük, hogy támogassátok a Keresztény Közösség sokrétű tevékenységét azzal, hogy a jövedelemadótok egyházaknak továbbítható 1%-át nekünk ajánljátok fel. A saját felajánlásotokon túl azzal is sokat tudtok segíteni, ha megszólítjátok azokat, akik nem szoktak rendelkezni erről, és a figyelmükbe ajánljátok a közösségünket azokkal a minőségekkel jellemezve, ahogy megismertétek.

Közösségünk regisztrált neve: Keresztény Közösség Egyház, Mozgalom a vallási megújulásért

Regisztrált technikai számunk: 1926

 Ne feledjétek, hogy 2020 óta kizárólag az egyházak, vallási szervezetek listáján szerepelünk, a civil szervezeteknek adható 1%-ra nem tarthatunk igényt. Az adószámra irányítható civil 1%-ot adjátok másik szervezetnek!

Néhány technikai tudnivaló a rendelkezéssel kapcsolatban:

  • Az SZJA bevallás benyújtásának, illetve az SZJA 1%-áról való rendelkezésnek 05.20 a határideje. A határidő jogvesztő, a késve beérkezett rendelkezéseket nem fogadják el!

  • A rendelkezést nyilatkozat beadható papíron, vagy elektronikusan, az adóbevallással együtt, vagy attól elkülönülten.

  • A rendelkezés csak akkor érvényes, ha a rendelkezőnek nincs adóhátraléka, tehát fontos, hogy fizetendő adótokat is rendezzétek május 20-a előtt!

Részletes tájékoztató a NAV honlapján: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek

Ha kérdésetek van, hívjátok Farkas Gábor könyvelőt a 30-438 5929 telefonszámon.

Köszönöm a közösségünk nevében,

Bándy Barbara

A gazdasági kör tagja

Letölthetők:  Keresztény Közösség 1% szórólap    Keresztény Közösség 1% plakát

 

Ha nem döntöttél még a jövedelemadó CIVIL 1%-ának felajánlásáról, kérjük add azt a Magyar Antropozófiai Társaság működésének támogatására. Adószám:  19654133-2-41