Open/Close Menu Élő beszélgetések az egyén és a világ nagy kérdéseiről, a párkapcsolat, vallás, hivatás, válság, gyász, lelki és szellemi utak tükrében.

A budapesti evangéliumkör új tematikája 2021. januártól: Jelenések könyve

Az evangéliumokkal való foglalkozás módja a lehetőségek kimeríthetetlen tárházát hordozza magában. Az országban működő nyolc evangéliumkör jórészt hasonló módszerrel dolgozik vagy dolgozott, ami azt jelenti, hogy a szertartásokon aktuálisan elhangzó részlettel foglalkozunk. Két körben – Gödöllőn és Budapesten – azonban felmerült, hogy így vannak olyan részek az evangéliumokban, amelyekkel sosem fogunk közösen találkozni. Bár nagyon szeretjük az évről évre visszatérő perikópákat, mert mindig egy újabb réteget, mélységet, magasságot fedezünk fel bennük a közös munka által, mégis megjelent ez a pici hiányérzet is. Ebből indult el egy közös gondolkodás, és mindkét körben más-más megoldás született.

Gödöllőn 2019. májusában elkezdtük az Újszövetséget az elejétől olvasni. Így haladunk Máté evangéliumától kezdve, és reményeink szerint még ebben az életben a végére érünk az Újszövetség közös feldolgozásának. (És hogy ne legyen túlságosan lineáris az irány, olykor hozzáveszünk egy-egy szálat: például Nagyhéten a Nagyhét eseményeit olvastuk, vagy legutóbb a Jelenések könyvéből vettünk még egy részletet.)

Budapesten arra az elhatározásra jutottunk, hogy 2021. januártól a Jelenések könyvével kezdünk el alaposabban foglalkozni.

Mindkét kör nyitott és szeretettel várjuk a csatlakozni szándékozókat!

Az időpontokról a programismertetőben és a honlap naptárában lehet tájékozódni.

© 2019 A Keresztény Közösség Egyház