Open/Close Menu Élő beszélgetések az egyén és a világ nagy kérdéseiről, a párkapcsolat, vallás, hivatás, válság, gyász, lelki és szellemi utak tükrében.

A szellemi hatalmak várják, hogy keressük a velük való élő kapcsolatot és örömmel adnak erőt, mutatnak utat, küldenek jelet a velük való kapcsolódásról, amelyben lelkünk békére és megnyugvásra lelhet. Az a tapasztalatom, hogy az ismeretlentől való félelmeinkkel ( pl. koronavírus) szemben is erőt, útmutatást adhat a szellemi világ jelenvalójának megtapasztalása. Belőle meríthetünk erőt önmagunk megtartásához, a sokféle információ közötti eligazodáshoz.

 Waldorf-körökben ismert Henning Köhler: Félénk, szomorú és nyugtalan gyermekekről című könyve, melynek 81. oldalán olvasható:

„Mondjuk ki nyugodtan: a világhoz való szeretetteljes, tapintásérzékre támaszkodó hozzáállás segít leküzdeni a mindenki által jól ismert létbizonytalanságot. A szeretet nem passzív, hanem mindig van benne aktivitás, még akkor is, ha egészen rejtve, legbelül bontakozik ki.”

Azt hiszem, hogy nekünk is és a szellemi világból segítő erőknek is szüksége van a szeretetből áradó melegségre… Adjuk és kapjuk és jut belőle mindenkinek, mert hőtermészete szerint tágul és árad!

Részlet Tóth Bea írásából, mely 2020 Húsvéti körlevelünkben jelent meg.

© 2019 A Keresztény Közösség Egyház