Visszaemlékezések

A szervátültetés orvosi, etikai és jogi kérdései

Az Antromedicart Egyesület, a Keresztény Közösség és a Magyar Antropozófiai Társaság szervezésében a fenti címen kétnapos rendezvény keretében dr. Heike Baumgart gyermekorvos, dr. Hinrich Baumgart aneszteziológus (a grazi Gyermekklinika Intenzív Osztályának főorvosa), dr. Kapócs Gábor neurológus, dr. Szőke Henrik antropozófus orvos és Gwendolyn Fischer a Keresztény Közösség lelkésze tartott előadást. Az ott elhangzott nagyon mély és érdekes tartalmakról számol be az alábbi írás, amely nem tud és nem is kíván teljes körű beszámoló lenni.

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!” – vendégünk volt Anand Mandaiker

Február végén, március elején gyülekezetünk vendége volt Anand Mandaiker úr, aki a Keresztény Közösség hét tagú vezetőségének tagja, azon belül is a három felső vezető egyike. Mandaiker úr indiai származású pap, aki gyermekkorát a hinduizmussal áthatott Indiai-félszigeten töltötte.

Csatolt fájl: 

Személyes beszámoló a nyári közösségi táborról (2013)

Vártam a nyári családi tábort. Szertartások. Szabad beszélgetések a közösség tagjaival. Tematikus beszélgetések Imrével - csupa örömteli tevékenység! Ezen kívül boldogan fogadok minden olyan lehetőséget, ahol emberekkel lehetek együtt, ott vannak a gyerekeim (vagy egy részük), de mégsem kizárólag róluk szól a napom.

Krisztus új közelsége életünkben

2013 szeptemberében a Szombathelyi Perintparti Waldorf Iskolában jártak lelkészeink Gwendolyn Fischer és Silye Imre. Az előadások, mozgásgyakorlatok és beszélgetések sorozata alapkőletételnek számított a nyugat-magyarországi Keresztény Közösség számára. Először adhatott helyet az iskola épülete az emberszentelő szertartásnak, s a jövőben évente kétszer lesz lehetősége a Szombathely vonzáskörzetében élőknek részt venni hasonló rendezvényen.

A Keresztény Közösség nemzetközi ifjúsági találkozója (Lipcse, 2013. pünkösd) után

Kedves Szülőtársak!

A pünkösdi hétvégét kétszáz 14-18(-20) éves fiatal között töltöttem, szeretném megosztani veletek ezt az élményemet.
A fiatalok túlnyomórészt Waldorf iskolások, a legtöbben németek, valamint osztrákok, csehek, grúzok és magyarok a Keresztény Közösség nemzetközi ifjúsági találkozóján vettek részt - volt szerencsém a magyar csoportot kísérni és tolmácsolni.

A gyermek vallása a kisgyermekkortól a konfirmáns korig

Ez volt a témánk a 2007. júniusi találkozón Solymáron. Michael Kaiser, a Keresztény Közösség évtizedes tapasztalatokkal rendelkező papja, a mindennapok legegyszerűbb jelenségei mögött rejlő nagy szellemi háttereket vázolta elénk.
Ezzel érzékelhetővé vált, hogy egészen más minőséget ad a család mindennapjainak, ha például a gyermekekkel rendszeresen imádkozunk. Két Rudolf Steiner által adott ima tartalmán közösen dolgoztunk.

Tartalom átvétel