Bibliaóra - Kerkai Réka kezdeményezése

Rovat:

"Élet fája a bölcsesség annak, aki megragadja,
és akik magukhoz ölelik, milyen boldogok!" (Példabeszédek, 3, 18)

(Időpontok és témák a mellékletben)

Bölcsészként mindig is érdekeltek az irodalmi és filozófiai szövegelemzések, a mögöttes tartalmak utáni kutatás. Évek óta tanulmányozok kultúrtörténeti, szellemtörténeti, összehasonlító vallástörténeti, szociológiai és spirituális munkákat francia nyelven. A magyar közönséghez ez az irodalom nem jut el. Innen jött az ötlet, hogy hiánypótlásként, könyvbemutatók, kitágított recenziók keretében megismertetem az érdeklődőket azokkal a szerzőkkel és könyvekkel, amik átformálták az adott tárgyra vonatkozó elképzelésemet, világlátásomat. A tudás adta felfedezés öröme a megértéshez, a kifinomult gondolkodáshoz s a bölcsességhez vezető út egyik alapvető eszköze.

Mindezért egy válogatott tematikát ajánlok fel az érdeklődőknek a 2019-2020-as tanévre: hónapban egyszer előadás keretében ismertetnék itt a kápolnában egy-egy francia nyelven megjelent könyvet. Az előadássorozat bibliai témákat vagy történeteket, azoknak egy-egy mögöttes jelentését dolgozza fel.

Két átfogó téma - az erőszak s a gazdaság- mellett a témaválasztásban egyensúlyt kívántam fenntartani az ószövetségi s újszövetségi témák között, így mindkettőhöz három-három előadást csatoltam. Egyrészről Mózes és a fáraó egyiptomi tízcsapás-történetét, a tízparancsolat mély értelmezését és a Prédikátor könyv elemzését, másrészről pedig a Miatyánk elemzését, János evangéliumának ezoterikus megközelítését és Jézus tanításának újraértelmezését.

A 2. és 7. témához kérem, hogy olvassátok el az idevonatkozó bibliai szöveget!

Az előadások kb. 90 percesek, utána 30 perc hozzászólásra, beszélgetésre van lehetőség, hétköznap 18h-20h között. A keresztény közösség részére 500Ft hozzájárulást kérünk a résztvevőktől. Az érdeklődőkkel egyeztetjük a legmegfelelőbb időpontot.

Jelentkezni lehet nálam szeptember 27-ig a reka@kerkai.com e-mail címen vagy telefonon, a 06-20-432-83-01 számon.

Természetesen a határidő után is lehet csatlakozni, de az időpontokon akkor már nem lehet módosítani.

Mindenkit, aki érdeklődik a Biblia világa iránt várok szeretettel!

Kerkai Réka